Over mij

deFactorTaal is de website van Mathijs van den Berg.

Ik studeerde Nederlandse taal- en letterkunde aan de Rijksuniversiteit Utrecht met als afstudeerrichting Moderne Nederlandse letterkunde. Mijn scriptie ging over postmodernistische tendensen in romans van Willem Brakman en Louis Ferron. Na het behalen van mijn lesbevoegdheid was ik ruim twintig jaar docent Nederlands aan verschillende schooltypen, de laatste jaren aan een gymnasium.

Sinds kort richt ik mij volledig op het schrijven. Ik ben recensent en columnist voor Jazzmagazine Jazzenzo en Literair Nederland (poëzierecensies). Daarnaast schrijf ik poëzie en proza. Voor mijn roman ‘Territorium’ zoek ik nog een uitgever (een fragment hiervan is te vinden onder de menuknop ‘Proza’). Ik interview graag musici en schrijvers (zie hieronder) en ben beschikbaar voor het schrijven van recensies, columns en andersoortige teksten.

Ik ben een fervent lezer van literatuur. Daarnaast lees ik diverse kranten, opiniebladen en (internationale) tijdschriften over kunst, literatuur en jazzmuziek. Ik beschik over een brede maatschappelijke belangstelling en ben een periode actief geweest in de plaatselijke politiek met cultuur, ruimtelijke ordening en natuur als mijn belangrijkste aandachtsgebieden. Op mijn blog komen deze onderwerpen regelmatig aan de orde.

Interview met P.F. Thomèse in Boekhandel Den Boer in Baarn op 27 mei 2015

Interview met Thomas Rosenboom in Boekhandel Den Boer op 8 januari 2013 (foto Roeland de Bruyn)